Confidenţialitate

Surse Europa FM: Statutul vilei de pe Aviatorilor 86 ar fi unul clasificat, iar detaliile contractelor sunt confidențiale. Guvernul României nu a făcut nici un demers pentru renovarea acesteia | AUDIO

Guvernul României nu a făcut nici un demers pentru renovarea vilei din Aviatorilor – spune pentru Europa FM, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin. Totodată, nu a primit nici o solicitare din partea Admnistrației Prezidențiale în acest sens. De altfel, și Palatul Cotroceni anunțase anterior acest lucru. Însă, se pare că statutul vilei din Aviatorilor este unul secret, clasificat și – cel mai probabil – nu vom afla oficial detaliile investiției.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, vila din Aviatorilor 86 nu este renovată din bani publici. E vorba – spune el – despre fonduri proprii ale RAAPPS, care – deși este în subordinea Secretariatului General al Guvernului – nu primește bani de la stat. Este Regie Autonomă, cu conducere executivă proprie.

Fondurile sale provin, în mare parte, din închirierea spațiilor pe care le deține.
Așadar, nu Guvernul a cerut renovarea vilei. Și nici nu a dat banii.

Administrația Prezidențială spune, la rândul ei, că nu există nicio solicitare pentru atribuirea unei reședințe după încetarea mandatului lui Klaus Iohannis.

Potrivit unor surse consultate de Europa FM, statutul vilei – fost sediu de partid – ar fi unul clasificat, iar detaliile contractelor confidențiale

Conform acelorași surse, încă nu se cunoaște valoarea investiției în vila despre care presa a scris că ar putea fi renovată pentru președintele Klaus Iohannis. Valoare va fi cunoscută de-abia la final, când se vor termina lucrările.

Europa FM a cerut un punct de vedere si la RAPPS. Nu am primit, încă, un răspuns.

Reamintim că o anchetă Recorder arată că Regia Autonomă a Protocolului de Stat renovează cu 7 milioane de euro vila din bulevardul Aviatorilor, cu destinația de viitoare reședință pentru Klaus Iohannis.

Ea va fi transformată în reședință familială, cu 2 săli de sport, dresinguri de zeci de metri pătrați, cabinet de lucru cu intrare separată, 3 dormitoare și 3 garsoniere.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Citește și: Proiectant, despre vila din Aviatorilor 86: Am participat la această achiziție și a câștigat altă firmă. O selecție netransparentă. Știam că se va transforma în locuință familială, dar nu știam pentru cine este | VIDEO