Surpriza Google pentru cei care caută ”christmas lights”

Google se ține de surprize și în acest an pentru care fac căutări după cuvinte sau fraze care au legătură cu sărbătorile de iarnă.

De exemplu, cine caută pe Google ”christmas lights” va descoperi partea de sus a paginii ornată cu lumini de sărbători și un peisaj specific Crăciunului.

Ieri, cel mai folosit motor de căutare a marcat solstițiul de iarnă cu un doodle special. Imaginea pentru Solstițiul de iarnă 2017 poate fi văzută în continuare pe Google. Un șoricel patinează peste o gaură în pământ, unde are adunată toată hrana pentru iarnă. Animația se termină cu o mișcare a șoricelului care se rostogolește în gaura din pământ, în timp ce este acoperit de zăpadă.

Utilizatorii care dau click pe acest Google Doodle, sunt trimiși către o pagină de căutare pentru ”Solstițiul de iarnă 2017”, acolo unde le sunt oferite informații despre acest fenomen.

În astronomie, se numesc solstiții cele două momente din an când planul determinat de centrul Soarelui și de axa de rotație a Pământului este perpendicular pe planul orbitei Pământului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS