Sunt proteste anunțate în București și în mai multe orașe pentru duminică seara

În mai multe oraşe din ţară şi străinătate sunt anunţate proteste în această seară.

Manifestațiile vizează recentele modificări propuse în domeniul Justiției de către ministrul Justiției – Tudorel Toader.

Între altele, cei care anunță că vor ieși în stradă vorbesc despre ”politizarea justiției” și despre o posibilă încălcare a statului de drept.

Pe reţelele de socializare au fost create mai multe evenimente în întreaga ţară.

La Bucureşti sunt cel puţin două: unul – intitulat ”Justiţie independentă, nu stat subordonat” –  programat să înceapă la ora 20.00, în Piaţa Victoriei. Potrivit evenimentului postat pe Facebook, peste 3 mii de oameni au anunțat că vor participa și 10 mii se declară interesați.

Un alt eveniment, tot din Capitală și tot în Piața Victoriei se numeşte ”Românii apără Justiţia de penali”.

Proteste mai sunt anunţate în Timişoara, Cluj, Braşov, Făgăraş, Iaşi, Bacău, Galaţi, Constanţa și Craiova.  De asemenea, manifestații de o mai mică amploare sunt programate şi la Milano, Munchen şi Zurich.

Principala nemulțumire a celor care vor să iasă în stradă o reprezintă pachetul de legi propus de ministrul Tudorel Toader în domeniul justiției.

Între altele, președintele țării ar urma să fi exclus din procedura de numire a șefilor de la DNA și DIICOT, iar Inspecția Judiciară ar urma să treacă la Ministerul Justiției.   De precizat că acestea sunt, deocamdată, propuneri, iar întreg pachetul de legi va fi redactate în perioada următoare.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS