Confidenţialitate

Summit-ul UE-Turcia. Statele membre se angajează să ofere sprijin maxim Greciei în gestionarea crizei refugiaților

Statele Uniunii Europene își propun să închidă ruta balcanică pentru imigranții clandestini și să ofere sprijin ”maxim” Greciei în gestionarea crizei.

Așa prevede un document ce urmează să fie prezentat astăzi, la summitul UE-Turcia, potrivit jurnaliștilor de la Le Figaro.

La rândul său, președintele Cehiei vrea cA Grecia să-și plătească datoriile către creditori nu în bani, ci în fapte: să construiască centre de deportare a refugiaților și să beneficieze astfel de ștergerea creanțelor.

 

Fluxul de imigranţi clandestini care se deplasează de-a lungul statelor din vestul Balcanilor a ajuns la final: această rută este închisă – se arată în proiectul ce urmează să fie prezentat după-amiază, în cadrul summitului UE-Turcia de la Bruxelles.

Uniunea Europeană va susţine Grecia și va face tot posibilul pentru a ajuta statul să gestioneze situaţia“, se precizează în documentul consultat de publicaţia Le Figaro.

Chiar dacă Turcia a acceptat ajutorul de 3 milioane de euro, în schimbul căruia a promis că va reține refugiații pe teritoriul său, tot mai mulți imigranți continuă să ajungă în Grecia din această țară.

Ei rămân blocați pe teritorul elen din cauza gardului ridicat de Macedonia vecină.

Între timp, Cehia propune cA Grecia să-şi plătească datoriile către creditorii internaţionali prin construirea unor centre de deportare a imigranţilor.

Împușcăm 2 iepuri dintr-o lovitură” – a precizat președintele Milos Zeman, într-un interviu.