Confidenţialitate

Suma de 50.000 de euro, strânsă de impresarul Sorin Săraru pentru răniții din Colectiv, nu a ajuns nici până acum la victime

         Victimele din Colectiv nu și-au primit nici până acum banii încasați dintr-un concert caritabil organizat la o lună după tragedia din clubul bucureștean.

         Potrivit Gazetei Sporturilor, ar fi vorba de 50 de mii de euro.

Impresarul Sorin Săraru,  cel care a încasat banii de pe biletele vândute la concertul sopranei Angelei Gheorghiu recunoaște că nu a dat mai departe niciun ban.    Concertul a fost organizat prin fundația ”Prețuiește Viața” a Andreei Marin – care, a făcut, la rândul ei, demersuri pentru ca banii să ajungă la răniții din Colectiv.

Spectacolul organizat pentru a strânge bani pentru răniții din Colectiv a avut loc pe 29 noiembrie 2015.

Din donații directe s-au strâns atunci 200 de mii de lei, iar din vânzarea biletelor echivalentul a 50.000 de euro. Totuși, această ultimă sumă nu a mai ajuns niciodată la victime.

Concertul respectiv a fost susținut de soprana Angela Gheorghiu în fața unei săli arhipline.  Artista povestea, la vremea aceea, că a susținut cu drag  spectacolul caritabil.

Pe de altă parte, președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu,  tatăl unuia dintre tinerii care au murit în Colectiv, e convins că banii vor ajunge la victime pentru că instanța le-a dat dreptate celor care l-au dat în judecată pe impresar.

Nu știu nimic, știu doar că e un proces câștigat, am fost anunțat acum câteva luni de avocatul care se ocupă de treaba aceasta”, a spus Eugen Iancu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Impresarul Sorin Săraru a recunoscut, pentru Gazeta Sporturilor, că nu a donat nici acum banii încasați din vânzarea biletelor.  El continuă însă să organizeze și alte concerte.