Sucurile naturale îţi pot afecta sănătatea

Sucurile naturale dar şi cele dietetice au şi dezavantaje pentru sănătate. Asta dacă adăugăm zahăr ori îndulcitori în ele.

Sucul obişnuit conţine zahăr adăugat sub formă de sirop de porumb bogat în fructoză care este mult mai periculos pentru sănătate decât zahărul de masă.

Aportul mare de zahăr este asociat cu hipertensiunea arterială şi nivelul ridicat al trigliceridelor, adică a grăsimii în sânge – care reprezintă factori de risc pentru bolile de inimă.

Potrivit Asociaţiei Americane a Inimii se recomandă consumul a cel mult şase linguriţe de zahăr, la femei, respective nouă linguriţe, la bărbaţi.

În acelaşi timp, prea multe sucuri pot aduce o creştere semnificativă a greutăţii corporale.

Medicii recomandă sucurile îndulcite cu zahăr de trestie.

Avantajul sucurilor dietetice este acela că ele sunt mai bune pentru dinţi. Bacteriile dăunătoare pentru dantură au nevoie de zahăr pentru a se dezvolta.