Confidenţialitate

Suceva: O femeie a fost înșelată de un fals general de război. A convins-o să-i trimită peste 22.000 euro până când a aflat adevărul

A apărut o nouă metodă de înșelăciune, iar polițiștii îi avertizează pe oameni să dea mare atenție acestui gen de cereri. Recent, o femeie din Suceava a plătit o sumă importantă de bani unui așa zis general de război care a solicitat un ajutor financiar pe care urma să îl restituie.

O femeie din localitatea suceveană Vicovu de Sus a intrat în contact în luna iunie a acestui an cu o persoană care s-a recomandat drept general de război în Orientul Mijlociu.

Cei doi au discutat prin intermediul unei rețele de socializare, iar presupusul militar a spus că are nevoie de o sumă importantă de bani pentru a ajunge în România, deoarece nu vrea să moară în război.

Mai mult, așa zisul general de război s-a angajat să restituie suma de bani imediat ce va ajunge în România.

Convinsă de necunoscut, suceveanca a efectuat mai multe transferuri bancare în conturile indicate de escroc. În acest fel, a trimis nu mai puțin de 22.760 de euro.

Într-un final, femeia și-a dat seama că a fost victima unei înșelăciuni și a anunțat poliția.

Pentru a avea acces la această sumă mare de bani femeia a apelat la economiile trimise de copiii ei care lucrează în străinătate, în Anglia.

Polițiștii au demarat cercetări în acest caz, dar până acum escrocul nu a fost prins.

Foto: Shutterstock

Citește și: Arad: Toți câinii de la o stână ar fi fost otrăviți. Ciobanul îi cumpărase din Turcia, cu 2.000 euro exemplarul