Confidenţialitate

Arad: Toți câinii de la o stână ar fi fost otrăviți. Ciobanul îi cumpărase din Turcia, cu 2.000 euro exemplarul

Poliția face anchetă în județul Arad după ce toți cei 8 câini de rasă aduși din Turcia, cu 2.000 de euro exemplarul, ar fi fost otrăviți la o stână din județ. Câinii erau antrenați să apere oile de șacalii și lupii din zonă. Ciobanul a rămas fără niciun câine, dar are de apărat 1.300 de oi.

În urmă cu 2 ani, i-au mai fost otrăviți 4 căini, iar vinovații nu au fost descoperiți nici în acest moment.

Stâna este în localitatea Galşa, comuna Şiria, iar câinii din rasa Khangal au fost găsiţi morţi duminică. Cu o seară înainte, animalele fuseseră bine, spune Constantin Cosmin Nica:

„Câinii, am filmare pe telefon, erau fericiți, m-au văzut, veneau pe lângă mine, lătrau. După aproximativ 40 de minute mă sună ciobanul, Cosmine hai la deal că sunt otrăviți câinii. Câinii ăștia, niciodată în viața lor nu au avut treabă să sară la oameni, păzeau turma de șacali, de ce se apropia de turmă.”

Cadavrele a 6 câni au fost găsite imediat, celelalte 2 sunt căutate în continuare.

Rasa Khangal este una de excepție pentru paza oilor împotriva animalelor sălbatice. Oierul i-acumpărat din Turcia după ce în urmă cu câțiva ani i-au fost mancate de lupi 150 de oi.

Câinii aveau zgarda și clopoței la gât ca să sperie vânatul. În zonă vin vânătorii iar proprietarul turmei nu a dorit să fie acuzat că animalele sale le ucid vânatul.

Cadavrele celor 6 canini au fost duse la Direcția Sanitar Veterinară din Arad pentru a li se face autopsia și pentru a se stabili ce anume a dus la moartea fulgerătoare a acestor câini.

Proprietarul animalelor nu a indicat polițiștilor niciun suspect.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad a anunțat că se fac cercetări pentru uciderea cu intenție, fără drept, a animalelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Suceava: Explozie într-un bloc de locuințe. Mai multe persoane au fost rănite iar distrugerile sunt semnificative