Confidenţialitate

Suceava: Un copil de numai două luni a decedat din cauza infecției COVID-19 | AUDIO

Un bebeluș de numai două luni a murit răpus de COVID-19 după câteva săptămâni de spitalizare. Copilul era dintr-o localitate suceveană și fusese transferat la Iași la finalul lunii noiembrie.

Fetița a pierdut lupta cu virusul la mai bine de trei săptămâni din momentul în care a fost internată în spital alături de mama sa.

Micuța este printre cei mai tineri români care moare după ce s-a infectat cu SARS-CoV2. Ea a fost testată pozitiv la scurt timp după internarea în Spitalul Județean Suceava, unde a venit împreună cu mama pentru că avea și alte probleme de sănătate.

Medicii suceveni au constatat că prezenta insuficiență respiratorie și avea și o serie de probleme cardiace. Pentru că starea de sănătate era foarte gravă, fetița a fost intubată și ventilată mecanic.

La scurt timp, micuța a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Medicii de aici au făcut tot ceea ce era posibil pentru a o salva, dar după mai bine de trei săptămâni fetița s-a stins din viață.

De la începutul pandemiei și până acum, 14.296 de persoane diagnosticate cu SARS – CoV 2 au decedat în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  •  Alexandru Neagu