SUCEAVA: Un activist de mediu acuză că a fost atacat cu topoare de un consilier al Gărzii Forestiere | AUDIO

Un cunoscut activist de mediu acuză că ar fi fost atacat cu topoare de un consilier al Gărzii Forestiere Suceava.

Președintele Asociației Moldovița, Tiberiu Boşutar, spune că totul s-a întâmplat aseară, când  se îndrepta – împreună cu alte trei persoane – spre Broșteni, pentru a filma locurile din pădure unde ar fi avut loc tăieri ilegale:

“A fost cât pe ce să-mi pierd chiar viața. Am fost atacați cu topoare, mașina fărâmată. Culmea! Cine ne-a atacat? Nacu Mugurel și cu fiul lui, inspectorul de la Garda Forestieră Suceava. Ne-a atacat pe drumul public și ne-a distrus mașina. Sparte geamuri la două mașini. Tocmai cei care ar trebui să apere pădurea țării, ne omoară. Oameni buni, am ajuns prea departe, nu se poate așa ceva. Mafia lemnului a preluat controlul în țara asta. Săptămâna trecută am găsit la Nacu Mugurel în parcelă peste 100 de cioate nemarcate. Azi ne-au urmărit și au sărit pe noi. Criminalii ăștia vor să controleze țara. Suntem la Poliție acum, așteptăm să se facă dreptate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urmă cu două săptămâni, activistul de mediu dezvăluia pe blogul său, legeacodrului.ro, că într-o pădure din zona oraşului Broşteni au fost tăiati aproximativ 100 de copaci nemarcaţi.

Tiberiu Boşutar a cerut atunci autorităţilor să facă verificări.  El susţine că ieri – când a fost atacat – mergea în pădure să vadă dacă s-au luat măsuri, în urma neregulilor semnalate:

“Angajați care ar trebui să păzească pădurile, ne omoară pe noi. Până unde se poate merge în țara asta cu nedreptatea? Nacu Mugurel, care e proprietar la sute de hectare de pădure, la care am găsit cioate nemarcate, el are curaj să intre cu mașina în noi. Reprezentantul ministerului. Bandiții ăștia au distrus pădurile în România. Ăștia au furat, au tăiat și ne omoară. Am fost azi în Broșteni, oamenii sunt toți speriați, se tem de Nacu”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incidentul este negat de Garda Forestieră Suceava. Instituţia a transmis un comunicat în care arată că inginerul Mihai Mugurel Nacu precizează că nu a fost implicat în niciun incident cu Tiberiu Boşutar în data de 17 mai.

„Întrucât în cauză se efectuează cercetări de către organele abilitate, nu suntem în măsură a furniza alte date”, a transmis Garda Forestieră Suceava.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS