Confidenţialitate

Suceava: Trei examinatori cercetați în dosarul permiselor de conducere ilegale se întorc la muncă

Trei examinatori care sunt cercetați penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul șpăgilor de la fabrica de permise de la Suceava se întorc de luni la locul de muncă în care sunt suspectați că au comis faptele de corupție.

Cei trei au fost arestați la finalul lunii noiembrie a anului trecut, iar ulterior au fost plasați sub control judiciar, fără vreo interdicție în ceea ce privește practicarea meseriei.

Aceștia vor reveni pe funcțiile pe care le ocupau înainte de a fi reținuți, iar ulterior arestați. Reprezentanții Prefecturii Suceava spun că această decizie a fost luată după un schimb de adrese cu reprezentanții DNA, prin care li s-a comunicat că examinatorii nu au nici o interdicție în a-și exercita meseria.

Măsura este menită a decongestiona activitatea de examinare la proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

Este vorba în special de examenele pentru categoriile C, D și E, pentru care cei trei examinatori cercetați penal sunt atestați. La aceste categorii, din lipsă de personal, programările pentru examinare se fac acum cu un decalaj de aproape 5 luni.

Un al patrulea examinator, care este cercetat tot sub control judiciar, va fi delegat doar în cazul apariției unor situații neprevăzute.

Acesta este atestat doar pentru categoria B, iar la acest capitol situația de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava este în parametri normali.

Cei patru examinatori sunt acuzați de comiterea mai multor fapte, printre care luare de mită și spălare de bani, dar și constituire de grup infracțional organizat.