Confidenţialitate

Suceava: Trei elevi din localități diferite, depistați pozitiv cu coronavirus | AUDIO

Trei elevi din localități diferite ale județului Suceava au fost confirmați cu coronavirus. Sunt primele cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul elevilo,r de la reluarea cursurilor noului an școlar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică, Gabriela Băncilă, cele trei cazuri sunt în Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Iaslovăț. În fiecare din cele trei cazuri, lucrurile stau diferit.

La Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava cursurile se desfășoară online din data de 14 septembrie, iar elevii nu au fost în contact cu fata infectată.

La Iaslovăț, elevul a fost adus la școală de părinți cu mașina personală, iar măsurile sanitare din clasă au fost respectate. În acest caz sala de curs a fost igienizată, iar copilul a intrat în carantină.

Pentru elevul de la Colegiul „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc ancheta epidemiologică este în derulare, iar la final se va decide ce măsuri trebuie luate. Tot joi a fost confirmat cu Covid-19 încă un cadru didactic, de la Școala Gimnazială Milișăuți.

Până în prezent, în județul Suceava au fost depistați cu noul coronavirus 60 de profesori și nouă angajați din rândul personalului nedidactic din școli.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu