Confidenţialitate

SUCEAVA: Spitalul de Urgență va avea o nouă conducere interimar civilă

Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va avea o nouă conducere interimară, care provine din rândul personalului medical.

Noua structură a fost aleasă într-un mod inedit, prin vot, și va prelua atribuțiile de conducere gradual de la medicii militari care conduc acum spitalul.

Conducerea spitalului din Suceava a fost militarizată, după ce aici a izbucnit cel mai mare focar de COVID-19 din țară, în urma căruia peste 400 de cadre medicale au fost infectate, iar circa 100 de pacienți internați aici și-au pierdut viața.

Membrii Consiliului Medical, format din șefii de secție, șefii de laboratoare, farmacistul-șef și directorul de îngrijiri, au fost invitați să propună în scris, anonim, persoanele pe care le consideră cele mai potrivite să ocupe funcțiile de conducere ale spitalului.

Este vorba de posturile de manager, director medical și director de îngrijiri, funcții rămase vacante fie prin demisie, fie prin suspendare.

În urma alegerilor care au avut loc luni, cele mai multe voturi pentru funcția de manager le-a obținut neurochirurgul Anatolii Buzdugan.

Pentru funcția de director medical a fost ales doctorul Valerian Gavrilovici, iar pentru cea de director de îngrijiri asistenta Geanina Gorescu.

Pentru eliminarea suspiciunilor, numărătoarea voturilor s-a realizat în prezența actualei conduceri interimare militare și a celor care și-au exprimat opțiunea.

Generalul maior în rezervă Ionel Oprea, coordonatorul activității spitalului, a declarat că medicii militari vor pleca de la Suceava la începutul lunii mai.

În cele câteva zile care au mai rămas până la plecarea medicilor militari se va face transferul în așa fel încât pe viitor să nu existe sincope în activitatea Spitalului Județean Suceava.

Una din prioritățile noii conduceri a instituției va fi refacerea echipei medicale și asta pentru că aproape jumătate dintre medici și asistenți nu sunt încă la serviciu.