SUCEAVA: Școală transformată în maternitate

Maternitatea din Fălticeni, unitatea medicală unde incubatoarele au fost aduse cu tractorul de la salubritate, a fost amenjată într-o clădire care nu aparţinea autorităţilor locale.

Primăria a transformat o şcoală în unitate medicală, fără a lua în calcul că avea pe rol un proces cu o persoană care revendica terenul de sub imobil – transmite corespondentul Europa FM, Sorin Saizu.

Maternitatea din municipiul Fălticeni, judeţul Suceava, a devenit cunoscută în primăvara anului trecut, după ce autorităţile locale au mutat mai multe incubatoare în această locaţie cu tractorul pentru gunoi.

Vechea maternitate din oraş a fost demolată, iar pe locul respectiv s-a construit un supermarket.

Primăria din Fălticeni a decis să mute maternitatea într-o fostă şcoală din localitate.

Pentru ca imobilul să corespundă normelor în vigoare, autorităţile locale au investit suma de un milion de lei pentru modernizarea clădirii.

Lucrările au fost finalizate în luna mai a anului trecut, atunci când maternitatea a fost inaugurată în prezenţa lui Florian Bodog, Ministrului Sănătăţii de la vremea respectivă.

Acum a aparut o nouă problemă. Primăria Fălticeni a investit un milion de lei într-o clădire amplasată pe un teren, care era disputat în instanţă, iar potrivit judecatorilor, autoritatile locale nu aveau voie sa faca acest lucru.

Terenul pe care se află maternitatea a fost câștigat în instanță, iar sentința este definitivă.

Autoritățile trebuie acum să găsească o soluție pentru rezolvarea problemei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS