Confidenţialitate

SUCEAVA: Primarul municipiului Rădăuți, confirmat cu coronavirus

Primarul municipiului Rădăuți, al treilea ca mărime din județul Suceava, a fost confirmat cu noul coronavirus. Edilul se află acum în izolare, transmite corespondentul Europa FM.

Concret, Nistor Tătar a declarat că primele simptome de boală au apărut la finalul săptămânii trecute. Ca urmare, edilul s-a autoizolat, iar sâmbătă a fost consultat și de un medic.

Analizele care i s-au luat pentru testare și care au fost prelucrate și transmise astăzi au demonstrat că primarul are SARS COV-2. După cum singur a declarat, starea de sănătate a șefului executivului rădăuțean este în general bună, motiv pentru care nici nu s-a impus, deocamdată, internarea în spital.

Nistor Tătar a precizat că la sediul administrației locale se întocmește o listă a salariaților cu care a interacționat direct. Potrivit reglementărilor, contacții vor intra cel mai probabil în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, în funcție de starea de sănătate și testele care se vor face este posibil ca Direcția de Sănătate Publică să impună și alte măsuri.

Este al patrulea primar din județul Suceava care este confirmat cu noul coronavirus.

Primarii din Broșteni și Cornu Luncii, care au și fost internați în spital, s-au vindecat deja și au revenit la serviciu. În schimb, primarul comunei Horodnic de Sus este în continuare pozitiv, dar prezintă o formă de boală asimptomatică și nu s-a impus internarea în spital.