Confidenţialitate

SUCEAVA: Primarul cere ridicarea carantinei. Numărul de infectări la mia de locuitori a scăzut

Primarul Sucevei, Ion Lungu, cere Guvernului ridicarea stării de carantină din oraș. Edilul spune că numărul de îmbolnăviri la mia de locuitori a scăzut de la 3,14 în 5 mai la 2,22 în 8 mai.

Edilul va cere Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să solicite Guvernului ridicarea stării de carantină din 15 mai.

„Mă bucură faptul că am văzut un proiect al domnului Vela în care spune că Comitetele Județene pentru Situații de Urgență pot analiza sau pot propune ridicarea acestei stări de carantină și vreau să vă spun că astăzi (luni-n.r.) avem ședință în acest sens și îi asigur pe cetățeni că voi ridica această problemă: să propunem Guvernului, prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, să ridice carantina la Suceava”, a spus Ion Lungu.

Acesta a precizat că urmărește cu atenția evoluția cazurilor din oraș.

„Dacă în data de 5 mai numărul persoanelor infectate la o mie de locuitori era de 3,14, vineri, 8 mai, numărul persoanelor a scăzut la 2,22 la o mie de locutori. Am putea spune că această situație este bunișoară și ne-ar putea ajuta în demersurile de ridicare a carantinei și a măsurilor speciale”, a mai spus edilul.

Potrivit acestuia, luni se împlinesc șase săptămâni de la instituirea carantinei în Suceava și în localitățile din jur.