Confidenţialitate

Suceava: Preotul care a oficiat botezul în urma căruia a murit un bebeluș, suspendat

Preotul care a oficiat botezul în cazul bebelușului din Suceava, decedat ulterior, a fost suspendat de la slujbe pe durata anchetei, au confirmat pentru Europa FM reprezentanții Patriarhiei Române.

Astfel, el nu mai are voie să țină slujbe în biserică.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu spune pentru Europa FM că este o măsură firească în acest caz și a recomandat solicitarea mai multor informații de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

În momentul în care a fost sunat, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei ne-a transmis că nu poate vorbi și până la această oră nu ne-a răspuns la mesaje.

Reprezentanții Arhiepiscopiei au început deja o anchetă și au luat deja legătura nu doar cu  preotul care a oficiat slujba, ci și cu persoanele prezente la botez.

Vă reamintim, după ce a fost scufundat în cristelniță, bebelușul  de 6 săptămâni a intrat în stop cardio-respirator, a fost resusicitat de echipajele SMURD venite la fața locului, dar a doua zi a decedat la spital.

Între timp, pe internet, a fost lansată o petiție online pe site-ul campaniamea.declic.ro, prin care inițiatorii cer ca Biserica Ortodoxă Română să modifice ritualul botezului, iar cei mici să nu mai fie scufundați în cristelniță.