SUCEAVA: Pensionarii vor plăti 50% din abonamentul la transportul public local

Pensionarii suceveni vor beneficia de abonamente de transport public la jumătate de preţ de la 1 aprilie.

Decizia a fost luată după ce municipalitatea a avut un grad bun de încasare şi poate acoperi aceste subvenţii, conform primarului Ion Lungu.

El a spus că va propune aleşilor locali să aprobe plata abonamentelor cu 50% de către pensionari, după ce la ultima şedinţă a deliberativului Consiliul Local a respins o propunere în acest sens a PSD.

Lungu a arătat că încasările totale au fost 42,727 de milioane de lei la 28 februarie 2018, comparativ cu 40,365 de milioane de lei în perioada similară din 2017.

Creșterea a fost de 5,85%.

La venituri proprii, încasările au fost de 28,240 de milioane de lei, în timp ce în 2017 au fost de 23,093 de milioane de lei, cu 22,2% mai mari.

La veniturile pe proprietate, în primele două ale acestui an s-au încasat 6,545 milioane de lei, faţă de 5,760 în 2017.

Primarul a subliniat că la persoanele juridice încasările la veniturile pe proprietate au scăzut cu 24%.

„Având în vedere faptul că am încasat mai mult cu 2,3 milioane de lei şi aşa cum am spus că, în măsura în care vom constata că încasările sunt mai mari, voi iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu Local ca începând cu 1 aprilie să poată beneficia pensionarii de abonamente cu reducere de 50 la sută”, a spus Lungu.

Totodată, primarul a precizat că, în condiţiile creşterii încasărilor, urmează să discute cu directorul societăţii de transport local TPL despre majorarea salariilor angajaţilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS