Confidenţialitate

SUCEAVA: Numere de contact pentru rudele pacienților de la Centrul Sasca Mică

La mai mult de o săptâmână de izbucnirea focarului de coronavirus de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, din județul Suceava, reprezentanții instituției, transmit prin Centrul de Resurse Juridice că, până la 7 mai, rudele pacienților au la dispoziție 3 numere de telefon pentru informații.

Cele trei contacte sunt Ivănuș Mariana (asistent social, tel. 0751.897.793), Haloiu Ramona (psiholog, tel. 0749.916.019) și Ștefănoaia Maria (educator, 0743.727.547).

Aproape două treimi dintre beneficiari, mai exact 242, și 59 de cadre medicale au ieșit pozitiv la coronavirus începând cu 21 aprilie. Cel puțin un pacient a murit.

Până acum, familiile sutelor de pacienți nu au fost anunțate de angajați cine este infectat și cine nu.

Șefa Direcției de Sănătate Publică Suceava a declarant recent, la Europa FM, că infectarea în masă a avut ca sursă exteriorul centrului, cel mai probabil angajații.

Într-o adresă trimisă CRJ, se arată că în cadrul CRRN Sasca Mică se află 8 beneficiari care sunt puși sub interdicție, din totalul de  367. Personalul este insuficient.

Pe site-ul DGASPC Suceava a fost postat un anunț cu intervalul orar în care familiile/aparținătorii pot lua legătura cu asistentul social, numărul de telefon la care pot suna și solicita informații despre starea de sănătate a rezidenților