Confidenţialitate

După infectarea în masă de la Sasca, sute de rude ale bolnavilor nu pot afla situația acestora | AUDIO

Infectare în masă cu noul tip de virus la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, din județul Suceava.

Aproape două treimi dintre beneficiari, mai exact 242, și 59 de cadre medicale au ieșit pozitiv la coronavirus.

La fel de grav, familiile sutelor de pacienți nu au fost anunțate de angajați cine este infectat și cine nu, iar rudelor care vor să afle această informație nu le răspunde nimeni la telefon de mai multe ore.

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) recunoaște la Europa FM că infectarea în masă a avut ca sursă exteriorul centrului, cel mai probabil angajații.

Care dintre acești angajați, am încercat să aflăm după ce mai multe rude ne-au semnalat că la Centrul de la Sasca nu răspunde nimeni:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nici directoarea centrului nu a răspuns așa că am sunat mai departe, la instituția care răspunde de Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, adică la Direcția Județeană de Asistență Socială Suceava:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șefa Direcției de Sănătate Publică Suceava, Manuela Trifan, spune la Europa FM că pacientul zero de la Sasca a fost infectat cel mai probabil, de un angajat.

Totuși, pacientul a avut primele simptome, printre care și febră, înainte de 6 aprilie, a fost izolat în centru, apoi pentru că febra a revenit, a fost internat la Spilalul Județean Suceava, unde testul a arătat că este pozitiv abia pe 16 aprilie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.