Confidenţialitate

Suceava: Noul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări, acuzat de comiterea mai multor infracțiuni

Șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, instalat în funcție acum două săptămâni a fost reținut pentru 4 de ore de procurorii DNA

Inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni, fapte comise în perioada când era la conducerea Serviciului Permise și Înmatriculări Maramureș.

Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic.

Procurorii DNA afirmă că ofițerul ar fi cumpărat influența unui consilier de la Consiliul Județean Maramureș pentru a fi menținut în funcția de șef al Serviciului Permise și Înmatriculări.

Pentru acest serviciu, Andrei Viorel Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule. De asemenea, l-a ajutat și la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere.

La cererea aceluiași consilier județean, ofițerul ar fi accesat fără drept baza de date a MAI pentru a verifica un autoturism ce figura în proprietatea unei societăți comerciale.

Andrei Viorel Donciu mai este acuzat că ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule.

Procurorii DNA au mai precizat că vor cere arestarea șefului Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, dar și că ancheta vizează și alte persoane.