Confidenţialitate

SUCEAVA: Se extinde focarul de COVID-19 de la Sasca Mică

Primarul comunei sucevene Cornu Luncii și membrii familiei acestuia sunt internați cu noul coronavirus la Spitalul Județean din Suceava.

Soția edilului este director la centrul de la Sasca Mică, acolo unde sunt infectate 301 persoane, unul din cele mai mari focare din țară.

Primarul Gheorghe Fron a declarat că a avut primele simptome de boală în prima zi de Paște, iar testele făcute ulterior au confirmat că a fost infectat cu Covid-19.

De aceeași boală suferă și fiul primarului, precum și soția acestuia, care este directorul Centrului de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică.

Edilul a spus că cel mai probabil s-a infectat cu noul coronavirus după ce a mers de mai multe ori la centrul de la Sasca Mică, cu ocazia livrării unor echipamente de protecţie sau alte donaţii.

Gheorghe Fron a precizat că după internare, atât el cât și soția sa au avut forme mai grave de boală, în timp ce la fiul său boala s-a manifestat mai uşor.

Între timp, la centrul de la Sasca Mică a fost numit un nou coordonator care se va ocupa de gestionarea situației pentru o perioadă de 14 zile.

Dacă la acest centru lucrurile sunt staționare, nu același lucru se poate spune și despre un alt centru din județul Suceava.

La Zvoriștea, cerntru unde sunt internate 68 de persoane cu nevoi speciale, 13 au fost confirmate cu noul coronavirus. Infecția a a fost depistată și la un angajat al centrului.

Persoanele testate pozitiv au fost  repartizate în dormitoare separate și au fost izolare complet de pacienții testați negativ, iar accesul se face separat.