Confidenţialitate

Suceava: Municipiul Rădăuți, în scenariul roșu | AUDIO

Municipiul Rădăuți, al treilea oraș ca mărime al județului Suceava, a intrat în scenariul roșu. Incidența cazurilor de Covid-19 a ajuns luni la 3,05 la mia de locuitori.

În aceste condiții, de marți locuitorii acestui oraș vor trebui să poarte mască de protecție în toate spațiile publice deschise.

Activitatea restaurantelor și cafenenelor va fi interzisă, la fel cum se va întâmpla și cu sălile de jocuri de noroc, sălile de spectacole și cinematografe. Și spitalul din Rădăuți a ajuns aproape la limita maximă de pacienți internați cu SARS-CoV2, în acest moment mai fiind libere doar 8 locuri.

Din acest motiv, conducerea spitalului din Rădăuți a solicitat 15 paturi complet echipate pentru triajul pacienților, dar și 3 containere modulare. În afara municipiului Rădăuți, alte două orașe sunt deja în scenariul roșu.

Este vorba de Câmpulung Moldovenesc și Siret, cu mențiunea că în ultimul caz incidența a ajuns de 6,75 la mia de locuitori. Și municipiul Suceava este la un pas de scenariul roșu, incidența de cazuri fiind de 2,94.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu