Confidenţialitate

Suceava: Microbuzul școlar implicat în accidentul cu 23 de răniți, modificat fără vreun aviz de specialitate

Ancheta Inspectoratului de Stat pentru Control în Transporturi Rutiere în cazul accidentului cu 23 de răniți din județul Suceava a arătat că au fost încălcate un șir întreg de reguli.

Pentru toate acestea, șoferul și firma care efectua transportul elevilor au primit sancțiuni în valoare totală de 24.000 de lei.

Microbuzul care efectua transportul școlar a suferit o serie de modificări fără a exista vreun aviz de specialitate.

Deși în certificatul de înmatriculare avea 15+1 locuri, în realitate în mașină erau în total 20 de locuri. Nici unul dintre scaune nu era prevăzut cu centură de siguranță, așa cum este obligatoriu.

O altă problemă descoperită este aceea că șoferul microbuzului avea expirat încă din 2018 atestatul de competență profesională, obligatoriu la transportul de persoane.

Florin Homiuc, coordonatorul județean al Inspectoratului de Stat pentru Control în Transporturi Rutiere Suceava, a anunțat că verificările în ceea ce privește firma care efectua transportul elevilor nu s-a încheiat încă și va continua la sediul acesteia.

Microbuzul școlar a fost lovit miercuri după-amiază de un autoturism care a efectuat o depășire neregulamentară. În urma impactului, au fost rănite 23 de persoane, din care 19 elevi.

A fost activat planul roșu de intervenție, iar la fața locului au fost trimise 10 ambulanțe care au transportat răniții la spital. În final, au rămas internate doar două persoane, pasageri în mașina care a provocat accidentul.