Confidenţialitate

Suceava: Infecții cu coronavirus la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc

Mai multe cazuri de infectare cu Covid-19, toate în rândul elevilor, au fost depistate la Colegiul Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Aceste rezultatele au venit după ce aproape toți cei care învață la acest liceu au fost testați PCR la începutul celui de-al doilea semestru.

Din cei 467 de elevi care au fost testați s-a dovedit că în 18 cazuri se confirmă infectarea cu SARS-CoV2.

În toate cazurile este vorba de o formă asimptomatică, iar oficialii Colegiului Militar au decis să-i izoleze pentru următoarele 14 zile.

Aceeași măsură s-a luat și pentru alți 45 de elevi, care, în urma anchetei epidemiologice, s-au dovedit a fi contacți direcți ai colegilor infectați.

Părinții tuturor elevilor plasați în izolare au fost puși la curent cu actuala situație, iar conducerea școlii a anunțat că în perioada următoare va fi în contact permanent cu aceștia.

Elevii confirmați pozitiv, dar și cei cu care au fost în contact direct, fac cursuri online din spațiile de cazare ale liceului. Pentru a nu exista sincope în susținerea orelor, conducerea Colegiului Militar a extins rețeaua de internet wireless în toate spațiile de cazare.

Purtătorul de cuvânt al Colegiului Militar Câmpulung Moldovenesc, Georgiana Lupu, a precizat că toți elevii dispun de tablete, iar profesorii de laptopuri.

Ca urmare, există posibilitatea abordării în condiții optime a procesului de învățământ, atât în format clasic, cât și în cel hibrid sau online, inclusiv din dormitoare.