Confidenţialitate

Suceava: Două femei care au angajat fictiv zeci de persoane, reținute | AUDIO

Două femei din județul Suceava au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore după ce au angajat fictiv zeci de persoane care au reușit astfel să încaseze indemnizații de creștere a copiilor. Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică în acest caz la aproape 1,4 milioane de lei.

Cele două femei au creat un adevărat mecanism de fraudare a bugetului, iar totul a mers fără probleme timp de 6 ani, din 2015 și până în prezent. Una din femei era administratorul a două societăți comerciale, la care lucra și cealaltă femeie. Cele două au emis adeverințe de salariat cu date false pentru un număr de 30 de persoane.

Acestea s-au prezentat la Agențiile pentru Plăți și Inspecție Socială din județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași și au încasat bani în contul indemnizației de creștere a copilului. Dacă cele două femei au ajuns în arest preventiv, beneficiarii angajărilor fictive sunt cercetați în stare de libertate pentru înșelăciune și uz de fals.

Polițiștii au efectuat și 5 percheziții în cursul zilei de miercuri, în municipiul Suceava și comuna Adâncata, ocazie cu care au ridicat mai multe probe pentru a documenta această escrocherie. Din prejudiciul total de aproape 300.000 de euro au fost recuperați doar 38.000 de euro, bani ridicați cu ocazia perchezițiilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Neagu