Confidenţialitate

Suceava: Din lipsă de personal, nu poate fi deschis un centru comunitar de vaccinare | AUDIO

Niciun centru comunitar de vaccinare nu poate fi deschis în Suceava pentru că nu există cadre medicale interesate să lucreze acolo. Primarul orașului, Ion Lungu, spune că niciun medic nu vrea să fie coordonator de centru pentru că nu primește bani în plus:

„Niciun medic nu vrea să fie medic coordonator și aici ne-au spus că principalul motiv nu au indemnizație suplimentară, toți medicii sunt plătiți la fel. Din punctul lor de vedere, spuneau medicii de familie, medicul coordonator, care are cea mai mare responsabilitate la acest centru de vaccinare, ar trebui să aibă indemnizație suplimentară.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ion Lungu spune că a avut discuții cu DSP și colegiul medicilor dar și cu medicii de familie pentru a găsi medicii și asistenții medicali de care este nevoie pentru a extinde campania de vaccinare în oraș:

„Nouă ne-ar trebui o structură de minim 10 medici și dacă mergem pe un singur flux de vaccinare 10 medici, 20 de asistenți și 10 registratori la centrele pe care vrem să le deschidem în Suceava. Din păcate, până acum sunt doar 3 medici doritori, n-avem niciun echipaj complet să deschidem nici măcar un centru.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Suceava funcționează un centru de vaccinare la Spitalul Județean. Alte șase centre sunt deschise în orașele din județ.