Confidenţialitate

Suceava: Deși rata de infectare a scăzut, numărul de decese este atât de mare încât primarul a adus oameni de acasă pentru a săpa gropi în cimitire | AUDIO

Primarul Sucevei atrage atenția că deși rata de infectare cu coronavirus a scăzut la 3,67 la mie în oraș, în continuare sunt foarte multe decese. Din septembrie și până acum, 700 de oameni au murit de COVID. Primarul Ion Lungu spune că a fost nevoit să aducă oameni de acasă pentru a săpa gropi la cimitir.

„Chiar dacă lucrurile s-au mai domolit în valul patru, încă suntem la un număr ridicat de persoane decedate, inclusiv în Municipiul Suceava. Am făcut un efort deosebit la sfârșitul săptămânii: am adus oameni de acasă, am mobilizat să putem săpa gropi pentru toată lumea să putem să-i înmormântăm așa cum a dorit familia. Deci este un indicator care nu poate fi comentat. Deci încă se moare în Suceava, se moare în județul Suceava, se moare în țară. Ca atare, singura soluție să limităm răspândirea acestui virus, să trecem mai bine prin această pandemie rămâne în continuare vaccinarea”, a spus Ion Lungu, primarul Sucevei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul Sucevei a făcut apel la populație să se vaccineze anti-COVID și i-a menționat în special pe profesori, pentru ca școlile să își reia activitatea cu prezență fizică.

„Fac apel la suceveni să se vaccineze. Încă o dată spun, la profesori, la școli, pentru că nu mi se pare corect, văd că se pune în discuție acum și vaccinarea la vârsta de 5-12 ani la copii, să avem pretenții să vaccinăm copiii și profesorii să nu fie vaccinați”, a mai spus primarul Sucevei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Octavian Jurma, despre testele de salivă în școli: Dramatizarea cu cadre sanitare este ridicolă când, peste tot în lume, elevii se testează singuri | AUDIO