Confidenţialitate

Suceava: Crește numărul școlilor care trec la scenariul roșu de învățare | AUDIO

Crește numărul școlilor din județul Suceava care trec pe scenariul roșu ca urmare a îmbolnăvirilor cu Covid-19, la un total de 12.

Ultimele unități școlare care au intrat în scenariul roșu sunt Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava și Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni. În ambele situații au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, motiv pentru care cursurile se vor ține doar online în următoarele două săptămâni.

La Colegiul de Artă sunt cinci elevi depistați pozitivi, dintre care doi provin de la Fundația FARA, iar la școala din Fălticeni sunt patru profesori, inclusiv directorul instituției.

Toți cei patru profesori din Fălticeni sunt în izolare la domiciliu și se simt relativ bine. În urma testelor efectuate, au mai fost descoperiți pozitiv și alți elevi, 4 dintre aceștia de la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

În acest caz, conducerea unității de învățământ nu a solicitat ca orele să se deruleze online, așa încât cursurile se desfășoară normal.

De la începerea școlii și până acum, au fost identificați pozitivi 30 de școlari și preșcolari, 74 de cadre didactice, 15 persoane din rândul personalului nedidactic și 10 studenți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  •  Alexandru Neagu
Foto: Unsplash/ Jeffrey Hamilton