SUCEAVA: Ambulatoriul SJU rămâne închis

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava anunță că ambulatoriul unității va rămâne închis până la jumătatea lunii iunie.

Internarea bolnavilor cronici nu se fac în spital, a declarat, vineri, Valeriu Gavrilovici.

”Fiind spital COVID, şi încă în desfăşurare, deci carantina s-a ridicat, pandemia este încă în desfăşurare, nu putem să deschidem ambulatoriul de specialitate (…) Rămâne în continuare închis. Nu sunt internări cronice în spitalul nostru. Abia atunci când, conform scenariului patru, ne vom apropia de un normal antepandemic, vom putea să luăm în considerare revenirea pe toate planurile la activităţile de bază pe care le desfăşoară spitalul nostru. Luna aceasta este exclus să putem deschide ambulatoriul şi, probabil, o bună parte din luna iunie”, a spus directorul.

Potrivit acestuia, sălile de opeaţie sunt deschise pentru urgenţe, majoritatea cazurilor în care s-a intervenit fiind cele de la obstretică, pentru cezariene.

”Sălile de operaţie sunt deschise pentru urgenţe. S-au operat şi urgenţe COVID şi urgenţe non-COVID, dar într-un număr redus. Cele mai multe din intervenţii le fac colegii de la obstetrică, cezarienele care fie COVID, fie non-COVID, trebuie rezolvate, pentru că pe sectorul lor de activitate adresabilitatea a crescut încet, dar constant. Majoritatea sunt non-COVID”, a explicat Valeriu Gavrilovici.

”Pentru a putea deschide Secţia de cardiologie intervenţională, sunt două condiţii esenţiale. Să avem circuite care să ne permită separarea fluxurilor, ceea ce încă nu este cazul şi, dacă optăm pentru intervenţii doar la pacienţii COVID, supravegherea lor postprocedurală nu poate fi asigurată câtă vreme colegii noştri din Terapie Intensivă, din păcate, încă sunt mobilizaţi 100% cu cazurile grave de COVID. E o realitate dureroasă (…) Nu avem posibilitatea logistică şi umană de a răspunde cererii îndreptăţite a pacienţilor”, a concluzionat directorul medical al SJU Suceava.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS