SUCEAVA: 11 medici infectați cu noul coronavirus

Grupul pentru Comunicare Strategică a confirmat, sâmbătă seara, că 11 medici din Suceava sunt infectați cu noul coronavirus.

Cadrele medicale, care se află în izolare la momentul actual, nu prezintă simptome.

”În data de 21.03.2020 sunt internați în cadrul Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Suceava 11 medici testați pozitivi la testul pentru COVID din secțiile: UPU, Boli Infecțioase, Pneumologie și Ortopedie.”, a anunțat, printr-un comunicat, directorul medical al Spitalului Județean Suceava.

“În magazia spitalului județean există în momentul de față aproximativ 725 de kituri de echipamente medicale care vor fi repartizate pe secții și vor fi utilizate conform planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul pandemiei”, adaugă Mircea Macovei.

O anchetă epidemiologică este în desfășurare.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, 59 de noi cazuri de coronavirus față de ieri, bilanțul total urcând astfel la 367 de persoane, dintre care 52 s-au vindecat.

Autoritățile au trimis un mesaj RO-ALERT în care au cerut populație să respecte recomandările autorităților pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS