Confidenţialitate

Simulare examen Evaluare Națională 2024, proba la Limba și literatura română: Elevii au avut exerciții de întelegere a textului și cerințe de vocabular și gramatică | AUDIO

Elevii de clasa a VIII-a au primit două texte la prima vedere la simularea probei de Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2024. În partea a doua a examenlui au fost cerințe de de vocabular și gramatică. Baremul de notare va fi anunțat de Ministerul Educației la ora 15.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La primul subiect, elevii de clasa a VIII-a au primit un text la prima vedere din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu și unul din articolul profesorului Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în Dilema veche în 2017.

Pe baza acestor două texte, elevii au avut exerciții de înțelegere a textului de tip grilă, dar și 2 subiecte de notat cu Adevărat sau Fals, potrivit Edupedu.ro.

Totodată, elevii au avut de scris o compunere de maximul 100 de cuvinte în care să răspundă la întrebarea „crezi că există mai multe feluri de a descifra lumea în care trăim?”.

La finalul subiectului 1 au fost cerințe de vocabular și gramatică. Au avut de recunoscut forma corectă a anumitor cuvinte, de transformat verbe din timpul mai mult ca perfect în perfect simplu sau de identificat sensul anumitor cuvinte (propiu sau figurat). Dacă reușeau să parcurgă corect examenul până aici, elevii ar fi acumulat 70 de puncte

Subiectul al II-lea, notat cu 20 de puncte, le-a cerut elevilor să facă un rezumat al textului de Simona Antonescu în 100-150 de cuvinte.

10 puncte sunt acordate din oficiu, iar baremul de corectare va fi anunțat la ora 15:00 de Ministerul Educatiei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2024. Prima probă va avea loc astăzi la limba și literatura română | AUDIO