Confidenţialitate

Simulare Evaluare Națională 2024. Prima probă va avea loc astăzi la limba și literatura română | AUDIO

Astăzi, 5 februarie, începe simularea examenelor de Evaluare Natională pentru elevii de clasa a 8-a cu proba la limba și literatura română, iar mâine (marti) va fi proba la matematică. Noutatea de anul acesta o reprezintă corectarea digitalizată a lucrărilor.

Sorin Ion, secretar de stat în ministerul Educației: „Lucrarea este secretizată automat de către platformă”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucrările elevilor care susțin simulările examenelor naționale de anul acesta vor fi scanate de către profesorii asistenți la sală, iar apoi vor fi trimise profesorilor evaluatori, a spus la Europa Fm Sorin Ion, secretar de stat în ministerul Educației.

„Schimbările sunt de la momentul predării lucrării către profesorul asistent de la clasă. Acum lucrarea se scanează, se încarcă pe o platformă, se repartizează automat în același timp către doi profesori evaluatori, aleatoriu. Lucrarea este secretizată automat de către platformă prin eliminarea paginii cu datele personale ale copilului. Procesul de scanare este relativ simplu. Durează 2-3 minute pentru o lucrare”, a precizat Sorin Ion, secretar de stat în ministerul Educației.

Profesorii asistenți vor verifica dacă pe parcursul documentului paginile sunt întregi și lizibile.Dacă nu le vor șterge și vor scana din nou lucrarea.

Ministerul educației dă asigurări că a pregătit si soluții de rezervă în eventualitatea unor erori tehnice, cum ar fi de exemplu lipsa conexiunii la internet în sala de examen.

Sorin Ion, secretar de stat în ministerul Educației: „[…] am găsit și soluții de rezervă pentru astfel de situații”

„Este destul de previzibil să se poată întâmpla și așa ceva. Să nu uităm că la această simulare vom avea copii în circa 12.000 de săli de clasă. Dar am găsit și soluții de rezervă pentru astfel de situații. Și lucrarea va putea fi scanată fie în alt centru de examen în care există conexiune de internet, fie la nivelul comisiei județene”, a declarat Sorin Ion.

Corectura digitalizată se va adopta și în cazul simulării de Bacalaureat din acest an.

Probele din cadrul simulării naționale vor incepe astăzi la ora 9, iar elevii sunt asteptati in sala incepand cu ora 8 si jumatate.

Sursa foto: Shutterstock