Confidenţialitate

SUA: Victime după violențele de la Capitoliu

4 persoane au murit în urma violenţelor care au avut loc, miercuri, în zona Capitoliului din Washington, capitala SUA.

O femeie şi doi bărbaţi au decedat din cauza unor ”urgenţe medicale”, iar o altă femeie a fost împuşcată mortal.

14 poliţişti au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă.

Susținătorii președintelui republican în exercițiu Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului în timpul ședinței pentru certificarea victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Președintele ales a denunțat o “insurecție”.

Deși a continuat să clameze fraude electorale, Donald Trump le-a cerut susținătorilor să plece din zona Capitoliului. La rândul său, vicepreședintele Mike Pence a insistat că violențele nu sunt soluția la actuala situație.

Senatorul republican Mitt Romney a afirmat că atacul împotriva Capitoliului a fost o “insurecţie” şi a pledat pe lângă colegii săi republicani să îşi abandoneze obiecţiile contra voturilor colegiului electoral şi să îi informeze pe alegătorii lor despre victoria lui Joe Biden la alegerile din 2020, potrivit CNN.

Mai multe contestații ale taberei republicane au fost respinse de Congres după reluarea ședinței întrerupte de actele de huliganism.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale fiindu-i atribuite 306 voturi în timp ce Donald Trump a strâns 232 de voturi în Colegiul Electoral.