Confidenţialitate

SUA: Urme de dinozaur, vechi de peste 100 de milioane de ani, scoase la iveală în albia unui râu, secat din cauza secetei

Într-un geoparc din Texas, seceta a scos la iveală urme de dinozaur, vechi de peste 100 de milioane de ani, în albia unui râu, care a secat. Imagini impresionante au fost publicate de responsabilii parcului pe reţelele de socializare. Ar putea fi vorba de una dintre cele mai lungi secvenţe de urme de dinozaur din lume.

Urmele adânci erau anterior îngropate, umplute cu sedimente şi acoperite cu apă.

Descoperirea lor i-a încântat pe angajaţii parcului, situat în apropierea oraşului Dallas şi numit „Dinosaur Valley” din cauza prezenţei a numeroase urme de dinozaur.

Majoritatea celor descoperite recent au fost lăsate de Acrocanthosaurus, spun paleontologii.

Foto: Paul Baker/Friends of Dinosaur Valley State Park

O altă specie de dinozaur care şi-a lăsat urmele în parc este Sauroposeidon, care putea ajunge la o înălţime de 18 metri şi o greutate de 44 de tone.

Curioşii nu vor putea însă admira prea mult timp aceşti noi paşi preistorici, deoarece în curând vor fi din nou acoperiţi de apă, odată cu venirea ploilor.

În China, din cauza secetei prelungite, nivelul scăzut al fluviului Yangtze a scos la iveală 3 statui budiste care ar avea o vechime de 600 de ani. Una dintre ele înfățișează un călugăr așezat pe un piedestal de lotus.

Iar scăderea accentuată a nivelului Dunării a expus epavele a zeci de nave ale Germaniei naziste pline cu muniție neexplodată, care au fost scufundate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în apropiere de portul sârbesc Prahovo, la granița cu România.

Citește și: Seceta din zona mediteraneană va mai continua încă 3 luni, anunță Serviciului de cercetare ştiinţifică al Comisiei Europene

Foto: Dinosaur Valley State Park