Confidenţialitate

SUA: Uraganul Ida a ucis cel puțin 45 de persoane

În Statele Unite, cel puțin 45 de oameni au murit după ce uraganul Ida a lovit nord-estul țării.

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat stare de urgență și a catalogat situația drept un „eveniment meteorologic istoric”.

Rămășițele uraganului Ida s-au dezlănțuit în nord-estul Statelor Unite ale Americii, unde un potop istoric a provocat inundații care au ucis cel puțin 45 de persoane în New York, New Jersey, Pennsylvania și Connecticut.

Ploaia abundentă a măturat vehiculele, iar apele au inundat toate stațiile de metrou. Peste un milion de gospodării au rămas fără curent electric.

De asemenea, călătoriile cu avionul au fost oprite, aeroporturile internaționale LaGuardia și John F. Kennedy din New York raportând întreruperi temporare ale zborului.

Președintele SUA, Joe Biden, și-a exprimat sprijinul pentru victimele uraganului Ida:

Uraganul IDA, al 5-lea cel mai puternic uragan din istoria țării. New York a inregistrat mai multă ploaie in ziua de 1 septembrie decât se inregistreaza de obicei in toata luna septembrie. Suntem aici pentru voi să ne asiguram ca raspunsul autoritatilor este egal pentru toti și cei afectati puternic nu sunt lăsați în urmă”

Uraganele sunt un fenomen des întâlnit în sudul Statelor Unite. Însă, încălzirea suprafeţei oceanelor contribuie la înmulţirea furtunilor, au avertizat oamenii de ştiinţă.

Foto: Facebook