Confidenţialitate

SUA: Un salon de tatuaje acoperă gratuit tatuajele care promovează ura

Un salon de tatuaje din Kentucky vrea să dea o mână de ajutor pentru a uni comunitățile, așa că a venit cu o ofertă specială: tatuaje gratuite pentru cei care vor să acopere tatuaje care promovează ura sau care conțin simboluri ale găștilor de cartier.

Artiștii care realizează tatuajele, Jeremiah Swift and Ryun King au declarat pentru CNN că au decis să se alăture astfel mișcării Black Lives Matter.

“A avea tatuat pe corp ceva care instigă la ură este inacceptabil. Mulți în tinerețea lor au făcut greșeli și și-au acoperit corpurile cu tatuaje greșite. Vrem să ne asigurăm că toți au o șansă la schimbare”, susțin artiștii.

Anunțul a fost postat pe Facebook acum doua săptămâni, iar de atunci artiștii au primit peste 30 de cereri de acoperire a unor tatuaje mai vechi.

“Unul dintre cei care au venit la noi în urma anunțului avea antebrațele pline de simboluri ale urii, absolut peste tot. Cum va putea acest om să interacționeze cu societatea având acele tatuaje pe care le-a făcut acum 10, 15, 20 de ani”, spune Jeremiah Swift.

“Un alt bărbat avea tatuat simbolul svasticii, uriaș. Ne-a spus că nu și-a dat niciodată tricoul jos în fața copiilor săi”.

Singura regulă a salonului care oferă tatuaje gratuite este că designul noului desen pe piele este ales de artiști.