Confidenţialitate

SUA: Trump își reia atacul împotriva votului prin poştă

Preşedintele american şi-a reluat, joi, atacul împotriva votului prin poştă, printr-o postare pe Twitter, sugerând că rezultatul apropiatelor alegeri nu va putea fi stabilit cu exactitate şi că ar putea să îl submineze pe oricare câştigător.

Rețeua de socializare a plasat un avertisment pe postarea liderului de la Casa Albă, pentru a semnala că aceasta ar putea conţine informaţii înşelătoare, notează Reuters.

Donald Trump, care se află în urma contracandidatului său democrat Joe Biden în sondajele privind intențiile de vot, insistă scrutinul ar fi vulnerabil la fraude, în timp ce autorităţile statelor îl consideră o alternativă la votul în persoană în timpul pandemiei de coronavirus.

Experţii care au studiat alegerile desfășurate pe parcursul a zeci de ani susțin că fraudele sunt rare.

”Din cauza numărului fără precedent de buletine de vot nesolicitate care vor fi trimise alegătorilor, sau altora, în acest an, rezultatul alegerilor din 3 noiembrie ar putea să nu fie stabilit cu exactitate niciodată, ceea ce doresc unii. Un alt dezastru al alegerilor ieri. Opriţi nebunia buletilor de vot”, a scris Donald Trump pe Twitter.

În 16 state, este nevoie ca alegătorul să dovedească de ce absentează de la vot, cum ar fi o boală sau o călătorie. Alte 34 de state permit doar alegătorilor înregistraţi să voteze prin poştă.

Republicanul a susţinut, fără dovezi, că acest din urmă sistem este expus la fraude, cu toate că americanii votează de mult timp prin poştă.

În alegerile din 2016, un vot din patru a fost exprimat fost prin poştă.