Confidenţialitate

SUA: O doză de vaccin împotriva variola maimuței ar putea fi împărțită la cinci pentru a fi imunizate mai multe persoane

În Statele Unite, autoritățile sanitare analizează posibilitatea de a împărți o doză de vaccin contra variolei maimuței la cinci. Astfel, vor putea fi vaccinate mai multe persoane iar doza împărțită se va administra sub piele, nu intramuscular.

Înainte ca Agenția pentru Medicamente din SUA să autorizeze împărțirea unei doze la 5 și administrarea vaccinului sub piele, Departamentul de Sănătate american trebuie să emită o nouă declarație de urgență, lucru care s-ar putea întâmplă în următoarele zile, notează New York Times.

Decizia ar duce la un număr mai mare de doze disponibile, asta după ce în ultima perioadă cererea a ajuns să fie mult peste stocul actual din Statele Unite.

Administrația Biden s-a confruntat deja cu un val de critici pentru că a fost prea lentă să transporte vaccinul din Danemarca.

Vaccinul este administrat acum în două doze, la o perioadă de 28 de zile, intramuscular.

Studiile privind administrarea sub piele a vaccinului împotriva variolei maimuței se limitează în esență la o signură cercetare, notează jurnaliștii americani. Totuși, sunt specialiști care critică această metodă.

Peste 8.900 de cazuri de variola maimuței au fost confirmate până cum peste ocean.

Citește și: Rafila: Comisia Europeană ne va dona câteva mii de doze de vaccin contra variola maimuței | VIDEO

Foto: Shutterstock