Confidenţialitate

SUA: Joe Biden şi-a prezentat echipa administrativă, din care face parte și un bărbat cu origini românești

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, şi-a prezentat echipa diplomatică şi de securitate naţională, dar și viziunea sa asupra politicii externe.

În paralel, Casa Albă și-a dat acordul ca Biden să primească deja rezumatul rapoartelor serviciilor de informații pe care le primește președintele în exercițiu, Donald Trump, anunță NPR, radioul public american.

Biden va susține miercuri un discurs adresat națiunii, de Ziua Recunoștinței.

Echipa care va răspunde din ianuarie de securitatea Statelor Unite este compusă din oameni cu experiență în administrația publică.

„Este o echipă care va face ca SUA să-și asume din nou un rol de lider în lume și care va avea ca scop, printre altele, întărirea alianţelor în regiunea Asia-Pacific”, a explicat Joe Biden.

Anthony Blinken va fi viitorul secretar de stat al SUA, ministrul de Externe care și-a început cariera în mandatul președintelui Clinton.

Pentru funcția secretar al Departamentului Securităţii Interne, a fost nominalizat Alejandro Mayorkas,  primul politician hispanic care va primi această funcţie. El este fiul unor evrei-mama româncă, tatăl cubanez, emigrați în Statele Unite.

Avril Haines va deţine funcţia de director al Informaţiilor Naţionale, prima femeie într-un astfel de rol.

Tot o femeie, Linda Thomas-Greenfield, va fi numită ambasadoare la ONU, iar Jake Sullivan va deveni consilier pentru securitate naţională.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru