Confidenţialitate

SUA: Aliații lui Trump din Partidul Republican acuză că raidul FBI de la reședința fostului președinte a fost unul politic. Reacția Casei Albe

În Statele Unite, republicanii aliați ai fostului președinte Donald Trump cer explicații după ce raidul FBI la reședința lui Trump din Florida. Autoritățile americane n-au făcut comentarii deocamdată privind motivele din spatele perchezițiilor.

A fost pentru prima dată când casa unui fost președinte american  a fost percheziționată. Presa americană scrie că ar putea fi vorba de o anchetă privind modul în care Donald Trump a gestionat informații clasificate.

Sunt suspiciuni că ar fi luat astfel de date de la Casa Albă și le-ar fi dus la reședința sa din Florida.

Republicanii acuză motivații politice în spatele perchezițiilor și cer explicații de la oficialități.

Aliați ai lui Trump din Congresul american spun că vor lansa o investigație privind cele întâmplate dacă vor recâștiga controlul asupra Camerei Reprezentanților și Senatului la alegerile din noiembrie.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe spune că Joe Biden nu a fost informat de percheziții înainte să aibă loc.

Democrații între timp insistă că nimeni nu este mai presus de lege. Ei cer ca Trump să fie tras la răspundere pentru faptele sale din timpul președinției.

Fostul lider de la Casa Albă ia în calcul să candideze pentru un nou mandat. Susține că este nevinovat.

Citește și: Reședința lui Donald Trump din Florida, percheziționată de agenții FBI. „Mi-au spart seiful”, spune fostul președinte al SUA

Foto: Shutterstock