Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan, încheiat

Gabriela Firea anunță că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan, lucrările urmând să fie demarate din luna martie anul viitor. Spitalul ar urma să fie construit într-un termen de 3 ani de zile, iar costurile sunt de 400 milioane de euro pentru 1.000 de paturi, informează Mediafax.

Potrivit primarului Capitalei, vor fi 30 de săli de operații, câteva corpuri importante de clădire, un turn de 12 etaje cu heliport, un alt turn de 7 etaje. Va exista, de asemenea, posibilitatea de cazare pentru rudele bolnavilor, dar și pentru medicii care lucrează în Spitalul Metropolitan.

În prima ședință a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), vor fi supuși dezbaterii și aprobării indicatorii tehnico-economici.

Construcția spitalului va fi finalizată în 3 ani de zile, iar în privința costurilor, Firea spune că sunt mici, în comparație cu prețurile actuale ale construirii unei unități de sănătate din acest moment în țară și în Europa: 400 de milioane de euro pentru circa 1.000 de paturi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS