Studiu: Tot mai mulți turiști cumpără vacanțe cu internet inclus

Internetul este la fel de important pentru turiștii români și străini. Peste 80% dintre aceștia cumpără pachete cu Wi-Fi inclus, arată datele celei mai mari agenții de turism online.

Dacă în România peste 85% din hoteluri asigură internet gratuit, peste hotare, multe unități de cazare oferă acest serviciu contra cost.

Analiza vine după ce candidatul democrat la prezidențialele SUA, Bernie Sanders, a declarat că serviciile de Internet din București sunt mai rapide decât cele din State.

 

În România, atât cei care călătoresc în interes de afaceri, cât și turiștii de leisure au internet în peste 85 la sută din hoteluri. Nu trebuie să plătească pentru accesul la Wi-fi. De altfel, peste 80% dintre străinii care vin în țara noastră rezervă pachete turistice cu acces gratuit la acest serviciu.

București, Ploiești, Timișoara, Galați, Constanța și Cluj-Napoca sunt principalele orașe de pe harta turismului de afaceri care asigură cea mai bună conexiune la Internet prin Wi-Fi.

Și românii care călătoresc în străinătate aleg, cu precădere, hotelurile care asigură internet gratuit. Peste 80% din hotelurile din afară oferă acest serviciu, însă unele contra unei taxe de 10 până la 30 de euro. Cele mai ridicate costuri sunt în SUA, Madagascar și Cuba. La polul opus se află Elveția, Luxemburg și Japonia.

În general, turiștii români ”dependenți” de internet sunt tinerii activi, până în 40 de ani, care vor să-și verifice și în vacanță e-mailul ori contul pe rețelele sociale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS