Confidenţialitate

Studiu. Sărbătorile de iarnă au un impact pozitiv asupra psihicului | AUDIO

Sărbătorile de iarnă au un impact pozitiv asupra psihicului. Peste 80 la sută dintre români au remarcat o influență benefică asupra familiei în această perioadă a anului, iar peste 70 la sută asupra stării mentale- arată un studiu făcut de compania de cercetare Cult Research.

Paul Acatrini, manager de cercetare spune că impactul pozitiv se răsfrânge mai ales asupra persoanelor în vârstă care se bucură de prezența celor dragi alături de Crăciun sau Revelion. Atmosfera festivă a sărbătorilor aduce cu sine un sentiment de împlinire și bucurie în relațiile din familie și contribuie la o stare psihică mai bună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În cadrul studiului, s-a observat că 81% dintre români remarcă o influență benefică a sărbătorilor asupra relațiilor de familie, iar 74% asupra stării mentale.  În schimb, sărbătorile influențează negativ bugetul pentru 21% dintre români. Cei care locuiesc în gospodării cu venituri nete de cel mult 7.500 de lei consideră într-o măsură mai mare că bugetul personal le este afectat în perioada sărbătorilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Vorbim în primul rând despre bugetul de cadouri, care este între 200-500 de lei. Apoi, vorbim despre bugetul pentru cumpărături pentru masa de Crăciun sau de Revelion. Acolo bugetele variază destul de mult în funcție de veniturile pe familie”, explică Paul Acatrini.

Studiul a fost făcut la finalul lunii noiembrie pe 610 respondenți printr-un chestionar online cu o marjă de eroare de 4%.

Foto: Shutterstock