Studiu: Românii vor continua să călătorească, dar vor cheltui mai puțin pe activitățile suplimentare

Românii vor continua să călătorească, dar vor cheltui mai puțin pe activitățile suplimentare, în afară de cazare, precum masaj sau ghid, arată un studiu realizat de travelminit.ro.

Peste 40% dintre cei care răspuns au spus că vor călători în România, după ce măsurile de restricție vor fi ridicate. Zonele montane par a fi preferate de turiști.

Bugetul turiștilor va fi, însă, mai mic pentru activitățile de vacanță suplimentare, în afară de cazare.

31% dintre cei întrebați au declarat că aveau deja planificat concediul de anul acesta și aveau această cheltuială deja programată.

Bugetul total al vacanței este așteptat să scadă cu câteva procente, diferența fiind mai mică în cazul serviciilor de cazare și mai semnificativă în cazul activităților conexe, cum ar fi masaj, tur ghidat și altele.

Pentru prima lună după redeschidere am încurajat hotelierii să vină cu reduceri și pachete atractive care să convingă turiștii să călătorească. Astfel, primii români care vor dori să călătorească pot beneficia la anumite proprietăți de reduceri cuprinse între 10 si 20% din pachetul rezervat”, a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro.

38% dintre respondenți optează pentru cazări în zone izolate, iar 31% pun accent pe curățenie și igienizare în vederea rezervării unei cazări.

Din evoluția rezervărilor pe platformă, dar și ca urmare a răspunsurile oferite în timpul studiului, se pare că turiștii români urmează două mari trenduri: caută pensiuni și spații de cazare izolate, dar, pe de altă parte, caută hoteluri cu standarde ridicate de igienă și respectare a tuturor normelor ce vor impuse de autorități.

Printre motivele pentru care românii se tem să călătorească în viitorul apropiat se numără: riscul de contaminare cu coronavirus (55%), teama de a pierde avansul achitat la unitatea de cazare (39,7%), teama de a servi mese la restaurant (12%), lipsa banilor, restricțiile de distanțare socială și alte măsuri restrictive de prevenire a contaminării.

Vacanțele planificate în lunile cu restricție au fost amânate. Luna august este cea mai căutată de turiști.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2038 de respondenți din toată România, care au participat online la completarea unui chestionar în perioada 29 aprilie– 6 mai 2020.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS