Confidenţialitate

Studiu: Românii preferă temperaturi mai mari în casă față de mulți europeni. Un grad în minus ar însemna, însă, o scădere a facturilor | AUDIO

Un grad în minus în casă ar putea duce la o scădere de șapte procente a facturilor la încălzire. Un studiu recent arată că românii preferă să aibă mai multe grade în locuință în comparație cu alți locuitori din Europa.

În timpul sezonului rece, românii preferă să-și încălzească locuințele până la o temperatură de 22 de grade, arată un studiu realizat recent de Unlock Research și comandat de Societatea Omului Sănătos. Oana Igrișan, una dintre fondatoarele asociației:

„Românii preferă temperaturi mai ridicate în casă, poate și pentru că foarte multă vreme am stat la frig și după ce stai mult la frig, începi să te gândești că e foarte bine la căldură și e greu să renunți. Britanicii stau la 18 grade, spaniolii stau chiar la 17 și sunt alte state europene unde temperaturile coboară chiar și spre 16 grade, ceea ce nu este cazul la noi. În orașe, în general, românii preferă temperaturi chiar peste 22 de grade Celsius.”

Dacă scădem un grad în locuință, am putea să economisim bani prin reducerea facturilor la încălzire. Din nou, Oana Igrișan:

„Organizația Mondială a Sănătății recomandă o temperatură între 18 și 20 de grade maximum în case, iar în dormitoare tempeatura ar trebui să fie mai scăzută pentru a avea un somn bun.”

Studiul a fost realizat online în decembrie 2021 pe un eșantion de 600 de respondenți din toată țara, din mediul urban, femei și bărbați, cu vârsta de peste 20 de ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Autor: Mihai Bucureșteanu

Citește și: Consultant financiar: În 2022, viața noastră va fi mult mai scumpă față de anul trecut | AUDIO