Confidenţialitate

Studiu: Peste jumătate dintre românii cu două joburi ar renunța oricând la unul dintre locurile de muncă dacă ar primi suficienți bani de la celălalt

Pentru că au nevoie de bani, mulți români au ales un al doilea loc de muncă. Un sondaj realizat de platforma de recrutare eJobs arată că 70% dintre persoanele chestionate au spus că lucrează în două locuri pentru a-și suplimenta veniturile pe termen lung.

Unii aleg să facă acest pas pentru o perioadă scurtă de timp, alții spun că așa au lucrat toată viața.

70% dintre participanții la studiul eJobs au spus că principalul motiv pentru care și-au luat al doilea loc de muncă este nevoia de a-și suplimenta veniturile pe termen lung. Mai mult de jumătate dintre ei susțin că ar renunța oricând la al doilea job, dacă ar câștiga suficient la unul dintre locurile de muncă

Alți 8% dintre români care lucrează în două locuri spun că au făcut acest pas ca să strângă o anumită sumă de bani pentru o achiziție costisitoare. Iar aproape 7% dintre persoanele participante la studiu au spus că așa au lucrat toată viața.

Doar jumătate dintre cei care au două joburi și-au anunțat ambii angajatori. Ceilalți fie au păstrat doar pentru ei această informație, fie au informat doar unul dintre angajatori.

Pentru majoritatea, al doilea job este part-time, dar sunt și persoane care au două locuri de muncă full-time, iar unele dintre acestea lucrează de acasă.

Întrebate ce li se pare cel mai greu atunci când au două locuri de muncă, 6 din 10 persoane au menționat păstrarea unui echilibru între viața personală și cea profesională. Pe categorii de vârstă, cei mai mulți care au optat pentru două locuri de muncă au între 36 și 45 de ani.

Sondajul a fost realizat în iulie pe un eșantion de 1200 de respondenți.

Citește și: Sindicatele europene vor o lege privind temperaturile maxime la locul de muncă, după ce mai mulți lucrători au murit din cauza căldurii

Foto: Shutterstock