Confidenţialitate

STUDIU. Tot mai mulți oameni vor să-și schimbe locul de muncă | AUDIO

Tot mai mulți români vor să își schimbe locul de muncă. Așa arată datele unui sondaj realizat de o platformă online de recrutare. Peste 60 la sută dintre respondenții sondajului au declarat că au participat la cel puțin un interviu de angajare anul acesta, iar 20 de procente au în plan să meargă la interviuri în perioada următoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În timpul unui interviu, candidații se tem cel mai tare că vor avea emoții, că așteptările angajatorului vor fi prea mari pentru ce pot ei să ofere sau că nu au experiență pentru postul pentru care au aplicat, arată un studiu făcut de platforma de recrutare BestJobs.

Cei mai mulți candidați – peste 40 la sută – ar refuza pe loc un loc de muncă după interviu dacă salariul oferit ar fi prea mic, în timp ce 30% nu ar fi de acord să lucreze în zilele libere sau de concediu, iar 27 la sută ar refuza locul de muncă oferit dacă își dau seama că nu s-ar potrivi în companie.

Peste 60 la sută dintre respondenți au spus că au participat la un interviu de angajare anul acesta.

Metodologie

Sondajul a fost efectuat în perioada octombrie-noiembrie pe un eșantion de 1200 de utilizatori de internet din România.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Facturile la curent electric și gaze, plafonate până la 31 martie 2025. ANRE: Renunțarea la sprijin trebuie să fie graduală pentru a evita șocul | AUDIO