Confidenţialitate

STUDIU. O treime dintre francezi renunță la produsele de igienă din cauza banilor | AUDIO

O treime dintre francezi renunță la produsele de igienă din cauza nesiguranței financiare. Fac duș fără săpun, nu mai folosesc deodorant sau se spală pe dinți fără pastă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conform unui studiu efectuat de efectuat de Ifop pentru organizaţia caritabilă Dons Solidaires şi publicat de ziarul Liberation, precaritatea igienei, care „degradează respectul de sine şi duce la izolare”, este tot mai răspândită, și nu doar în rândul beneficiarilor ajutoarelor pentru săraci.

17% dintre părinții respondenți schimbă aşternuturile copiilor mai rar decât ar dori

Sondajul arată că 7% dintre cei care au răspuns se spală pe dinţi fără pastă; 8% nu folosesc săpun sau gel de duş; 17% dintre părinţi schimbă aşternuturile copiilor mai rar decât ar dori. Situația s-a înrăutățit comparativ cu 2021 când a fost realizat un studiu similar.

73% dintre respondenții cu posibilități financiare minime renunță, în general, la unele produse de igienă

În rândul persoanelor cu posibilități precare, cifrele sunt şi mai îngrijorătoare: dintre cei ajutaţi de asociaţiile din reţeaua Dons Solidaires, 73% afirmă că în general renunţă la unele produse de igienă: 34% – la şampon; 31 – la articolele pentru perioada menstruală.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: STUDIU. 2 din 5 copii sunt expuși riscului de sărăcie sau excludere socială în România. De 2 ori mai mult față de media europeană | AUDIO