STUDIU: Munca la birou dăunează grav… siluetei

Potrivit unui studiu, doi din trei angajaţi din România care lucrează în fața calculatorului spun că s-au îngrăşat în ultimul an.

În cazurile mai fericite, surplusul de greutate nu depășește 5 kilograme; sunt însă și persoane care spun că au acumulat chiar și 10 kg în ultimul an.

Aproape jumătate dintre participanții la studiul realizat de site-ul de recrutare eJobs au spus că s-au îngrăşat în ultimul an cu 5 kg, peste o treime au luat între 5 şi 10 kg, iar 14% au acumulat peste 10 kg.

Cei mai mulți dau vina pe lipsa mișcării: oboseala și lipsa de timp i-au făcut pe cei mai mulți să ocolească sălile de fitness sau să practice vreun sport în ultimele șase luni.

Mâncatul haotic reprezintă o altă cauză, mai ales atunci când mesele înseamnă multă pâine, covrigi, paste, cartofi și dulciuri.

Doi din 10 participanţi la sondaj spun că sar peste masa de prânz în zilele de lucru; 37% obișnuiesc să mănânce peste tastatură şi doar 10% ies la cantină sau la restaurant.

Mai puţin de jumătate dintre cei chestionaţi vin cu pachet de acasă. Mai grav este că mâncatul devine cea mai la îndemână metodă pentru a face față stresului, depresiei și nervozității, recunosc respondenții.

O treime dintre participanții la studiu sunt din Bucureşti, iar domeniile de activitate cu cele mai mari ponderi sunt contabilitate/ finanţe, bănci, administraţie, secretariat şi vânzări.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS